Fractie & Bestuur

Kieslijst/ fractie:

fractie_Harry_Klein.jpg

Harry Klein

Ik ben werkzaam als chef-chauffeur bij busonderneming ARRIVA. Ik stel mij opnieuw verkiesbaar voor Ons Belang. Door mijn ervaringen bij de stichting Welzijn en de kinderboerderij De Witte Winde, en als bestuurslid van de school wil ik mij breder blijven inzetten voor Schiermonnikoog. Vanuit mijn instelling om te denken in toekomstgerichte oplossingen zet ik mij graag voor u in.

 
fractie_Eise-Dobbenga.jpg

Eise Dobbenga:

Geboren in Amsterdam, sinds 1996 inwoner van Schiermonnikoog. Werkzaam als accountmanager binnen levensmiddelenmarkt. Vrijwilliger bij KNRM-station Schiermonnikoog, zanger en bij gelegenheid pianist van het eilander shantykoor.

Reden dat ik mijzelf beschikbaar stel voor een positie in de Gemeenteraad van Schiermonnikoog is dat ik van mening ben dat wij met elkaar de leefbaarheid voor jong en oud op ons eiland moeten bewaken en waar mogelijk verbeteren. De afhankelijkheid van het toerisme is enerzijds een prachtige uitdaging maar vraagt anderzijds ook om keuzes die de leefbaarheid voor de (nieuwe) eilanders en onze gasten moet garanderen. Duidelijkheid, korte lijnen en beslissingen durven nemen zijn mijn uitganspunten.

 

fractie_Harry_AB.jpg

Harry AB

Ik ben zelfstandig ondernemer en run “de Koffiekajuit”. Als geboren eilander vind ik het belangrijk dat eilanders zelf in de gemeenteraad zitten. Want als iedereen maar wat roept, dan gebeurt er nog niets. Daarom stel ik mij opnieuw beschikbaar voor een volgende raadsperiode.

 
fractie_Eddy-de-Groot.jpg

Eddy de Groot

Geboren in IJmuiden en gevaren voor sleepvaartbedrijf Wijsmuller, ben ik sinds 1968 woonachtig op Schiermonnikoog. Na allerlei banen in de horeca en in de detailhandel ben ik nu gepensioneerd. Ik verricht al een aantal seizoenen vrijwilligerswerk bij het zwembad. Ik stel mij opnieuw beschikbaar om mij als raadslid in te zetten voor de belangen van de burgers.

fractie_Greetje_Smilda.jpg

Greetje Smilda:

Geboren in Drachten, alwaar ik verschillende banen heb gehad. Uiteindelijk ben ik zelfstandig horecaondernemer geworden.

In 2011 heb ik mij, samen met mijn man Theo Stienstra, op Schiermonnikoog gevestigd en ben een appartementenverhuur begonnen. Sinds 2016 heb ik mijn eigen schoonheidsalon aan de Middenstreek. De tijd is nu rijp om mij voor de gemeenschap in te zetten. Daarom stel ik mij kandidaat voor de gemeenteraad.

 
fractie_Atze_Postma.jpg

Atze Postma:

Naast mijn werk, als horecaondernemer, en vele hobby’s heeft politiek mij altijd al geïnteresseerd. Ik zou graag mijn verantwoordelijkheid naar de burgers toe nemen, en stel mij daarom kandidaat.


Bestuur:

Bestuur Ons Belang Schiermonnikoog
  • Atze Postma (voorzitter)
  • Harrie de Swart (penningmeester) 
  • Jan Martinus (secretaris)

Bewust gekozen voor een klein en daadkrachtig bestuur, dat indien nodig overleg pleegt met de fractie.


 
Ons_Belang_logo.png
 

copyright 2018